Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ebben a Házban, azt hiszem, már többször hangsúlyoztuk az oktatás rendkívüli fontosságát. Akármilyen szûkös idõket élünk, a nemzetnek a jövõjével törõdnie kell, és ez az oktatásban testesül meg. De az oktatáson belül is ki kell emelni azt, amirõl Dobos Krisztina beszélt, ez a pedagógusok továbbképzése.

Szûk pénzügyi szemlélet oda vezethet, hogy tulajdonképpen el lehet hanyagolni a továbbképzést, hiszen vannak pedagógusok, valahogy megy az oktatás, és valahogy él Magyarország. Azonban a továbbképzés olyan súlyos kormányzati felelõsség, amely - különös tekintettel az európai uniós csatlakozásunkra - rendkívüli módon aláhúzandó.

Ezért mi is felhívjuk a kormányzat figyelmét, hogy több gondot fordítson erre a rendkívül fontos területre. Ezzel kapcsolatban ismét fölvetjük azt a súlyos gondot, hogy tudomásunk szerint még a minisztérium nem hozta nyilvánosságra az Ok-tat Kft. ügyével kapcsolatos vizsgálat eredményét, mert ez is a pedagógusok továbbképzése körében történt. Emlékeztetek rá, hogy tudomásom szerint 300 millió forint áramlott ki szabálytalan módon, és ezért valaki felelõs. Ez az összeg hiányzik a pedagógusok továbbképzéséhez.

Kérjük a minisztériumot, hogy tájékoztassa a közvéleményt, a parlamentet ennek az ügynek az állásáról, és hangsúlyozottan kérjük ismételten, hogy a pedagógusok továbbképzésére megfelelõ figyelmet fordítson a jövõ érdekében. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage