Nagy Frigyes Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NAGY FRIGYES földmûvelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselõ Úr! A kormány általában üzleti ügyekkel közvetlenül nem szokott foglalkozni. Nem is ez a feladata, hanem megpróbál olyan helyzetet teremteni, hogy azok, akik az üzletkötéssel hivatásszerûen foglalkoznak, megfelelõ és jó üzleteket köthessenek. Az, hogy egy üzlet mennyire jó vagy mennyire nem, esetenként utólag derül ki. Mint ahogy az is elõfordulhat, hogy az üzlet kötõje, a másik oldalon álló partner esetleg késõbb valamilyen módon szerepel az ottani rádióban, televízióban vagy sajtóban. Én nem hiszem, hogy ez a jellemzõ egyébként Magyarország üzleti partnereire, de elõfordulhatnak ilyen esetek.

Hozzáteszem azonban, hogy ha csupán a sajtóban megjelent híradásokra szorítkozunk, hogy ott kirõl mit írnak, akkor abból nem lehet egyértelmûen vélelmezni, hogy az illetõnek valamilyen bûnös szándéka volt az üzletkötés kapcsán. Akkor, amikor nem a kormány, hanem bárki, aki hivatalos üzletet köt Magyarország számára, bárkivel leül tárgyalni, azt hiszem, hogy az ártatlanságot messzemenõen vélelmeznie kell, és ha konkrétan kiderül, hogy az illetõ valamilyen bûnözõ vagy pedig a hátterében ilyenek állnak, akkor nyilvánvaló, hogy ennek megfelelõen az illetékes hatóságokat kell segítségül hívni.

Összességében azt hiszem, hogy ismételten kijelenthetem, hogy a magyar állam partnerei minden területen kivétel nélkül korrekt, megbízható politikusok és üzletemberek. Azt hiszem, hogy ezt a vélelmezést mindenképpen biztosítani kell számukra, mint ahogy feltételezem, hogy õk is biztosítják ezt mifelénk.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage