Gyuricza Béla Tartalom Elõzõ Következõ

DR. GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Államtitkár Úr! A fõ probléma ezzel kapcsolatban - még egyszer szeretném hangsúlyozni - a szabaddá vált objektumok értékesítésénél nemcsak egyszerûen az, hogy ezt eladjuk-e, hanem ezt össze kell kapcsolni mindenféleképpen azzal, hogy a nemzetgazdaság mozgósításakor, és egyáltalán a mozgósításkor milyen objektumok válnak majd szükségessé. Tehát úgy, csak a piac igényeinek figyelembevételével eladni megítélésünk szerint - mint ahogy ez a honvédelmi bizottság vonatkozó ülésén föl is vetõdött - nem lehet. Ezért kérte a bizottság is, és kértük, hogy egy átfogó koncepció készüljön ezzel kapcsolatban.

A másik dolog pedig az, hogy az ez évi költségvetésben a honvédelmi tárcának közel 12,6 milliárd forintos bevételt kell teljesítenie. Ha ezt nem tudja teljesíteni - és a döntõ többségét a terv szerint a bevételekbõl kellene -, akkor ez nem megoldott.

A harmadik dolog pedig: változatlanul (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) nem kaptam arra választ, de államtitkár úr jelezte, hogy majd a külön egy percben kíván választ adni, hogy mi van a kölcsönadott 2,7 milliárdos (Az elnök a csengõ ismételt megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) hitel visszafizetésével. Ez mindenféleképpen szükséges lenne itt.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage