Szili Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZILI KATALIN környezetvédelmi és területfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Természetesen immanens módon a képviselõ úr kérdésében benne volt, hogy lesz a Balatonnak regionális fejlesztési tanácsa, hiszen a törvény írja elõ ennek létrehozását. A kérdés inkább az, hogy ténylegesen mikor történik ez meg. Tekintettel arra, hogy ez a regionális fejlesztési tanács az önkéntesség alapján jön létre, három megyei fejlesztési tanács hozza létre: Somogy, Zala és Veszprém, Fejér tanácskozási joggal veszt részt. Az elõkészítõ tárgyalásokon a három fejlesztési tanács, a hat kistérség és természetesen a kamarák vesznek részt. Ez folyamatosan zajlott az elmúlt idõszakban is.

A kérdés az, hogy mely kérdések kerülnek a megyei területfejlesztési tanácsokhoz, illetõleg melyek azok, amelyeket a regionális fejlesztési tanács fog ellátni. Az alapszabály-tervezet elkészült, a megyei fejlesztési tanácsok ezekben a napokban hagyják jóvá az alapszabály-tervezetet, hiszen ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy megalakulhasson. És van még egy kérdéskör, ez pedig a kormányzati intézkedéseket illetõ kérdéskör: ki legyen a képviselõ személye, a mûködési költségekhez történõ hozzájárulás mértékének eldöntése. Erre a kormány részérõl a jövõ héten kerül sor, és május 30-án lesz a Balatoni Regionális Fejlesztési Tanács alakuló ülése, ami - bízom benne - sikeres lesz, hiszen az alapszabály jóváhagyása az egyik elengedhetetlen feltétele.

Kérem, hogy képviselõ úr fogadja el a válaszomat. Elképzelhetõ, hogy hat héttel ezelõtt nem tudtam volna önnek ilyen pontos választ adni, de kérem, hogy ezzel együtt fogadja el.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage