Nagy Frigyes Tartalom Elõzõ Következõ

DR. NAGY FRIGYES földmûvelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az Európai Unió ebben a kategóriában nem foglalkozik búzakereskedelemmel, ezt egyes országok egyes magánvállalatai végzik ott is, ezekkel a kapcsolatok megvannak.

Engedélyezéstechnikai oldalról az exportot Magyarországon semmi nem gátolja. Azonban szeretném hozzátenni, hogy ma a világpiacon meglehetõsen lanyha a kereslet, és alacsonyak az árak. Nyilván, akiknek még búzakészletük van - ha igaz, hogy van, mert a tûzbe nem merné tenni egyikünk sem a kezét azért, hogy ilyen készletek vannak, mint amilyeneket itt hallunk -, azok az értékesítést le tudják bonyolítani.

Ez ugyanolyan, mint az a bizonyos burgonyaügy. Nagyon kíváncsian várom, hogy abból a bizonyos 164 millió forintból - amelyet elkülönítettünk arra, hogy a felesleges burgonyakészletek eladását támogassuk - mennyi fog vajon elfogyni. Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy mind el fog fogyni, mert nincs annyi burgonya, mint amennyirõl a hírek és a becslések szólnak.

Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage