Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnöknõ! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Hogy mindjárt a végével kezdjem: természetesen a nagykövetnek Tnállóan ilyen joga nincsen. Abban az esetben cserélheti el például a magyar állam tulajdonát képezõ rezidenciát, ha ehhez felhatalmazással rendelkezik. Õ ilyen kérelemmel fordult a Külügyminisztériumhoz.

Indoklásként azt adta elõ, hogy a város fejlõdése kapcsán megváltozott a jellege annak a városrésznek, ahol a rezidencia is található, a nagykövetségek, rezidenciák sorra elköltöznek onnan, maga a rezidencia pedig nem felel meg annak, amilyen mértékben felértékelõdött az ország például számunkra, és ezért indokoltnak tart egy cserét. Elvi beleegyezést ahhoz kapott, hogy ezt a cserét lebonyolíthatja abban az esetben, ha nincs értékkülönbözet a jelenleg a magyar állam tulajdonát képezõ rezidencia és az újonnan választandó rezidencia között.

A nagykövet hibát követett el akkor, amikor ezt a cserét engedély nélkül már ténylegesen végrehajtotta. Jelenleg a Külügyminisztérium vizsgálja a kérdést. Abban az esetben, ha ez a feltûnõ értékkülönbözet valóban fennáll a két ingatlan között, amelyrõl képviselõ úr is beszélt, akkor a nagykövet úr nem fogja megkapni az engedélyt a cseréhez a Pénzügyminisztériumtól, a Kincstári Vagyonkezelõ Szervezettõl, illetve a Külügyminisztériumtól. Ebben az esetben azt fogja feladatul kapni - természetesen semmissé téve ezt a cserét - , hogy keressen tovább megfelelõ csereingatlant.

Így tehát, ami képviselõ úr mondandójának lényegét illeti: egyetértés van önnel abban, hogy ilyen értékkülönbözet esetén csere nem lehetséges, az ügy vizsgálatát pedig a Külügyminisztérium folytatja.

Köszönöm a figyelmet, kérem a válasz elfogadását. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage