Nikolits István Tartalom Elõzõ Következõ

NIKOLITS ISTVÁN tárca nélküli miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Köszönöm a kérdését. A logikai sor, amellyel a szakszolgálat mûködésének törvényi kereteit elemezte, valóban így van; valóban a kétharmados törvényekben fennállt közöttünk ez a nézetdifferencia.

Valóban, a felsorolásban szerepelt az APEH is, nyilvánvalóan miután törvényi felhatalmazása a szakszolgálat szolgáltatói tevékenységének igénybevételére - különösen az engedély és külsõengedély-köteles eljárások vonatkozásában - csak a rendõrségnek van; illetve a határõrség az, amelyik még ilyen eljárást igénybe vehet. Éppen ezért az egyéb eljárások - és nem külsõ, hanem belsõengedély-köteles - keretében kerülhet erre sor, ahol nem közvetlen megrendelõként jelentkezik az APEH, hanem valamilyen ügy, valamilyen munka kapcsán valamelyik szerv tevékenységén keresztül, például a Nemzetbiztonsági Hivatal megfelelõ részlegének ügyintézésében jelentkezhet áttételesen megrendelõként.

A "kisebb mértékben" tehát nem azt jelenti, hogy olyan eljáráshoz van joga az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatalnak, amely külsõengedély-köteles, amely törvényben rögzített, hanem valamilyen ügyhöz kapcsolódóan, amelyben részt vesz, más intézménnyel együtt vehet igénybe nem külsõengedély-köteles eljárást a szolgáltatótól. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok oldaláról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage