Aszódi Ilona Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A magyar mezõgazdaságban élõ, eleven probléma, hogy kevés a munkaerõ; dömpingmunkáknál, betakarítási munkáknál például nagyon nehezen tudnak a mezõgazdaságban a vállalkozók, vállalatok, szövetkezetek munkaerõt kapni. Nyilván ennek következményeként gyakran elõfordul, hogy külföldieket alkalmaznak. Sok-sok külföldi érkezik az országba, elsõsorban külföldi magyarok, akik minõsíthetetlen körülmények között kényszerülnek élni, és itt Magyarországon dolgozni; olyan körülmények között, ami tulajdonképpen ránk, Magyarországra sem vet jó fényt.

Éppen ezért nagyon fontosnak tartom azt, hogy ezt a helyzetet a kormány valamilyen módon rendezze. Tehát fontosnak tartanám, ha valahogyan szabályoznánk a külföldiek munkavállalását itt Magyarországon; méghozzá úgy szabályoznánk, hogy lehetõség lenne egy gyorsabb munkavállalási engedélyt - vagy bármi másnak nevezett legális papírt - kapni arra vonatkozóan, hogy a munkáltató dolgoztathat megfelelõ körülmények között, megfelelõ szabályozottsággal külföldi munkavállalókat - ezt nagyon fontosnak tartanám.

A kérdésem arra irányul, hogy mi a véleménye ennek a problémának a kezelésére vonatkozóan a kormánynak és kifejezetten a Munkaügyi Minisztériumnak. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage