Kiss Péter Tartalom Elõzõ Következõ

KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõ Úr! Mint ön is bizonyára tudja, az önkormányzatokról és a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi törvény a települési önkormányzatok feladat- és hatáskörébe utalja az önkormányzati intézményekkel kapcsolatos döntési jogosítványokat, így az azok mûködtetésére, létrehozására és megszüntetésére vonatkozó döntéseket is. Ebbõl következõen a Munkaügyi Minisztériumnak - mint ahogy más szakképzésért felelõs minisztériumoknak - sincs beleszólási lehetõsége az önkormányzati közgyûlések döntéseibe. Ezért legnagyobb sajnálatomra azt kell mondanom, hogy a tartalmi követelmények kialakításánál, a távlati fejlesztési koncepciónál, mindazoknál a kérdéseknél, amelyek a szakképzés finanszírozását, a szakképzési alap orientációs követelményeit illetik, szívesen vállalok a késõbbiekben felelõsséget...

E kérdésben a kérdése kapcsán önt informálni tudom, és hozzásegíteni ahhoz, hogy korrekt választ kapjon a döntéshozóktól. Annyit sikerült az elõzõ néhány napban megtudnom, hogy az építõipari iskola képzése nem találkozott a munkaerõ- piaci igényekkel - legalábbis így határozott a helyzetet megismerve az önkormányzat, és erre való tekintettel döntöttek az átszervezés, illetve az összevonás mellett.

Annyit meg tudok ígérni önnek - tekintettel arra, hogy a parlamentben fölvetõdött a kérdés -, hogy a megyei munkaügyi tanácstól további munkaerõ- piaci információkat kérek, hogy az iskola nem a levegõbe képzett-e, és valójában nem ez-e az igazi oka annak, hogy a szakok megszüntetése és az átszervezés mellett döntöttek.

(16.10)

Ez az egyetlen mód, amelyik lehetõséget ad nekem arra, hogy a kérdésben szerepet vállaljak, de ezt szívesen megteszem a felvetett kérdés okán. Kérem válaszom ilyen tartalmú elfogadását. Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage