Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Az ügyrendi vitát lezárom. Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést ismételten, hogy az ügyrendi javaslat meghallgattatott. Tolmácsoltam már a jelölõbizottságnak a javaslatot, és a jelölõbizottság remélhetõleg gyorsan sikeres munkát fog végezni.

Áttérünk a következõ napirendi pontjaink tárgyalására.

Tisztelt Országgyûlés! Tájékoztatom a tisztelt Országgyûlést, hogy a ma reggeli bizottsági elnöki értekezlet javaslata alapján ajánlás készítésére, illetõleg tárgysorozatba-vételrõl való döntésre az Országgyûlés elnöke kijelölte a bizottságokat. Errõl az érintett bizottságok közvetlenül kaptak értesítést. Más érdeklõdõk a bizottsági fõosztály 1-2. számú szobájában tájékozódhatnak.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésnapunkon több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzatok 1997. évi új induló címzett támogatásáról szóló T/4175. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Kérem Barsiné Pataky Etelka képviselõ asszony gépét bekapcsolni!

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 278 igen szavazattal, 13 ellenszavazattal és 3 tartózkodással a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásával összefüggõ egyes törvények módosítását kezdeményezõ T/4018. számú törvényjavaslatot is bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 264 igen szavazattal, 26 ellenszavazat és 4 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve H/4259. számon benyújtotta a hazai gyakorló- és lõterek külföldiek által térítés ellenében történõ igénybevételérõl szóló országgyûlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 274 igen szavazattal, 21 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve H/4260. számon benyújtotta az 1997. évben tervezett országgyûlési hozzájárulást igénylõ egyes csapatmozgásokról szóló országgyûlési határozati javaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e az elõterjesztés sürgõs tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 280 igen szavazattal, 19 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a határozati javaslat sürgõs tárgyalását elfogadta.

(17.30)

Tisztelt Országgyûlés! A kormány sürgõs tárgyalást kérve T/4300. számon benyújtotta Magyar Köztársaság alkotmányának módosításáról szóló törvényjavaslatát.

Felhívom képviselõtársaim figyelmét, hogy a sürgõs tárgyalásbavételhez az országgyûlési képviselõk kétharmadának, azaz 256 képviselõnek a támogató szavazata szükséges.

Megadom a szót Vastagh Pál igazságügy-miniszter úrnak, aki indokolni kívánja a sürgõsség kérését.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage