Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Szeretnék csatlakozni ehhez a javaslathoz, annak ellenére, hogy most képviselõtársaimtól hallottam, hogy valóban elhangzott a házbizottságban, hogy a kormány képviselõje bejelentette, hogy sürgõsséget kíván kérni. Errõl vita nem volt, nem is lehetett.

Én egy, azaz egy kerek percet késtem a házbizottság ülésérõl, és akkor errõl már nem volt szó. Úgyhogy számomra teljes nóvum volt, hogy itt sürgõsségi indítványt terjeszt elõ a kormány, és hogy ezt ma kívánja megszavaztatni. A Magyar Demokrata Néppárt nevében csatlakozni szeretnék ehhez az indítványhoz: ez valóban rendkívül szokatlan eljárás! A frakciók ezt nem tudták megtárgyalni, hiszen maga az alkotmánymódosítás is tegnap került ide, az asztalra, akkor, amikor a képviselõcsoportok frakcióüléseiket már megtartották, tehát fizikailag sem voltak abban a helyzetben, hogy egyáltalán dönteni tudjanak abban a kérdésben, hogy kívánják-e támogatni ezt a sürgõsségi kérelmet vagy nem.

Ezért azt kérem, hogy abból a szempontból, hogy a frakciók megtárgyalhassák ezt, hogy kívánják-e támogatni ezt az indítványt vagy sem, ma ne szavazzunk róla. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage