Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Tisztelt Országgyûlés! Nagyon röviden: az alapvetõ kérdés az, hogy érvényben van-e az alkotmányozásra és az alkotmánymódosításra kötött, politikai pártok közötti konszenzus vagy nem. Ha érvényben van, akkor ez az alkotmánymódosítás beleütközik ebbe a politikai megállapodásba.

Az Igazságügyi Minisztériumban lezajlott egyeztetés során ugyanis ennek a beterjesztett javaslatnak több része nem kapta meg az öt igenlõ szavazatot. Akkor most hogy állunk ezzel az alkotmánymódosítással? Mert ebben benne van az ítélõtáblák kérdése, benne van az országos igazságszolgáltatási tanács kérdése, amiben nem jött létre konszenzus. A hétpárti egyeztetés során erre nem volt öt egybehangzó, igen szavazat. Tehát ez az alkotmánymódosítás ellentétben áll a politikai megállapodással.

Ezért támogatom az ügyrendi indítványt, de ezt frakcióüléseken nyilván meg kell tárgyalni, hogy ilyen körülmények között a továbbiakban hogy állunk hozzá bármilyen ötpárti, hatpárti, hétpárti politikai megállapodáshoz, ha ennek ennyi a valóságos értéke. Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage