Farkas Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FARKAS GABRIELLA (MDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársaim! A Magyar Demokrata Néppárt nemmel szavazott erre a törvényjavaslatra. Nem azért, mert nincsenek jó rendelkezései. Egyszerûen a 7. § (3) bekezdésében foglaltak miatt, ugyanaz miatt, amit Gyimóthy képviselõtársam kifejtett.

Én más oldalról szeretném ezt megvilágítani. Az 1991. évi XXV. törvény rendelkezést tartalmazott arra, hogy az aranykoronában ki nem fejezett értéktöbbletet meg kell fizetni a kárpótoltnak. Ez itt kettõs fizetés ugyanazért a dologért. Az ültetvényre vonatkozóan pedig alkotmánybírósági döntés mondta ki, hogy az ültetvényért nem kell fizetni.

Ennek folytán a Magyar Demokrata Néppárt álláspontja az, hogy az egyébként fontos rendelkezéseket tartalmazó törvény itt kissé csalárd módon egy olyan szolgáltatást visz be a szövetkezetek részére, ami nem ide illik, nem helyénvaló és - mint mondtam - több vonatkozásban kétszeres fizetést jelent. Köszönöm szépen. (Taps az Magyar Demokrata Néppárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage