Házas József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HÁZAS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Gyimóthy képviselõtársam hozzászólása késztetett a hozzászólásra. Bár nem akartam most hozzászólni, de kénytelen vagyok valamire felhívni a figyelmet. Azt hiszem, hogy a képviselõ úr nem figyelt oda azokra a beszélgetéseinkre, amikor errõl a témáról beszéltünk.

A következõrõl van szó: ennek a kamarának semmi köze az agrárkamarához. Az agrárkamara egy gazdasági tevékenységet folytató egyéneknek, egyesületeknek, szervezeteknek, társaságoknak a kamarája. Ez viszont egy fegyveres tevékenységet folytató embercsoportnak az önszabályozó kamarája lenne, aminek semmi köze az agrárkamarához. Tudom, vannak olyan szándékok, amelyek be szeretnék söpörni az agrárkamara alá, mert esetleg valamilyen bevételekre számítanak. Ez az egyik dolog. Tehát válasszuk ketté a kettõt. Ez egy emberi tevékenység, természetes személyek kamarája, s nem lehet még csak egy napon sem említeni egy gazdasági kamarával, mert alma és körte nem hasonlítható össze.

A másik dolog: ellentmondást érzek abban, amit a képviselõ úr mondott, hogy jól mûködõ rendszer. Medgyasszay képviselõtársunk azt mondta, hogy ez egy rosszul mûködõ rendszer. Valakinek valószínûleg igaza van. Én egy rosszul mûködõ rendszernek tartom, mert képtelen a megyei vadászati felügyelõk rendszere ebben a pillanatban bármilyen etikai vétséggel kapcsolatban akárcsak vizsgálatot is folytatni, mert nem adja meg neki a törvény a lehetõséget.

A harmadik: az érdekképviseletek. Gyimóthy képviselõ úr fél attól, hogy az érdekképviseleteknek a vagyona átmegy. Senki nem kötelezi az érdekképviseleteket, hogy a vagyonukat áttegyék. Az érdekképviseletek nyugodtan mûködhetnek. Az orvoskamara létezik, és mellette az orvosoknak van szakszervezete és több érdekvédelmi szervezete.

Köszönöm szépen. Azt hiszem, hogy majd a vita végén - nem ma, hanem majd a részletes vita végén - szeretnék szólni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage