Toller László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Sok meglepetés érheti a szocialista frakciót ebben a parlamentben, de akkora nem, amennyit Balsai képviselõtársam hozzászólása nyomán kialakíthat magában; tudniillik õ azért szólt, hogy ez a moratórium éljen tovább, és az ellen szólt, hogy az igazságszolgáltatásban valami történjék.

Õ szól errõl, aki 1993-ban az általa vezetett tárca programjában vállalta, hogy az igazságszolgáltatás reformját megvalósítják. Az akkori kormányprogramban ez szerepelt. Én természetesnek veszem, hogy saját sikertelenségének látja, hogyha ezt a szocialista kormány megoldja; de nehezen fogadom el azt, hogy az ellenzéki pártoktól kell hogy függjön egy ilyen igazságszolgáltatási reform. Egyrõl elfeledkezik a tisztelt képviselõ úr: az igazságszolgáltatási szakma döntõ többsége részt vett a reform elõkészítésében... (Moraj az MDNP és az MDF padsoraiban.), az igazságszolgáltatás döntõ többsége egyetért a reform céljaival és a megvalósítás ütemével, egyetért a négyszintû bíráskodás bevezetésével, és leginkább azzal ért egyet, hogy a reformcsomag keretei között felgyorsulhat az igazságszolgáltatás munkája, amelyik az egyik leghatékonyabb eszköze annak, hogy a korrupció és a feketegazdaság elleni küzdelem eredményes legyen. (Dr. Balsai István mosolyog és összecsapja a kezét.)

Aki ezt a reformot nem akarja, az a korrupció elleni küzdelmet sem akarja. Azt, hogy ezt miért nem akarja Balsai képviselõ úr, még maga sem tudja. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage