Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselõtársaim! Szekeres Imrének, a Magyar Szocialista Párt frakcióvezetõjének elõadásmódja is hiteltelenné tette azokat a tényeket, amelyeket elmondott. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Mert a tied hiteles?!) Végig fölolvasott egy olyan szöveget, amelyet leírtak neki, amelyet egy kampánynyitó nagygyûlés szövegeként itt az Országgyûlésben elõadott.

Hiteltelenné válik az elõadó akkor, ha végigolvas egy gépelt szöveget, mert ez mutatja, hogy fogalma sincs arról, mirõl szól az elõadása, nincs tisztában a tényekkel, mondja az a szerepet, amit ráosztottak. De hiteltelenné nemcsak az elõadásmód miatt vált ez a napirend elõtti felszólalás, hanem a Magyar Szocialista Párt által vezetett kormány hároméves mûködésének tényei sokkal inkább hiteltelenné tették mindazt, amit Szekeres Imre a nyugdíjasok érdekében elõadott.

Tudniillik fel kell tennem a kérdést, igen tisztelt képviselõtársaim - és ez vonatkozik a másik, a kisebbik koalíciós párt képviselõire is -: mit tettek önök három év alatt a nyugdíjasokért? Meredeken csökkent a nyugdíjak reálértéke - ezt meg tetszettek tenni. Akkor senki nem aggódott ebben a Házban, amikor a '95-ös, '96-os évben a nyugdíjemelésnél megszavazták azokat az arcpirító felhatalmazási rendelkezéseket, amelyek alapján a miniszterelnök úr végrehajtotta a félszázalékos nyugdíjemelést.

Tavaly 5 milliárd forintot takarított meg ez a kormány a nyugdíjasokon, mert nem osztotta szét a megmaradt összeget a nyugdíjasok között. Ennek az Országgyûlésnek a kormánypárti képviselõi szó nélkül tudomásul vették, hogy 150 évi nyugdíjnak megfelelõ végkielégítést kaphat egy egykori elvtárs. (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.) Ezeken a dolgokon kellene változtatni, képviselõtársaim, és akkor lenne hitele mind a két kormányzó pártnak. Így nincs! Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage