Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály idézett szakaszának megfelelõen, ahogy a képviselõ úr mondta, géppel kell szavazni az indítvány sorsáról.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a H/4147. számú országgyûlési határozat ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A gép 189 képviselõ jelenlétét jelzi.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 106 igen, 77 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett nem határozatképes. (Derültség, zaj.)

Kérem Miakich Gábor képviselõ úr gépét bekapcsolni; ugyancsak kérem Bihari Mihály képviselõ úr gépét bekapcsolni. (Általános zaj.)

(Néhány távozó képviselõ felé:) Kérem képviselõtársaimat, ne hagyják el az üléstermet! Megismételjük a szavazást. (Több képviselõ érkezik az ülésterembe.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért- e azzal, hogy a 4147. számú országgyûlési határozati javaslat ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 109 igen, 75 nem, 5 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyûlést, hogy most ugyanolyan számú szavazót mutat a gép, mint az elõbb, annak ellenére, hogy több képviselõtársunk bejött a terembe. Kérem, hogy minden képviselõtársunk, aki a teremben tartózkodik, szavazzon!

Tisztelt Országgyûlés! Megismételjük a szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a 4147. számú országgyûlési határozati javaslat ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 108 igen szavazattal, 83 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a 4147. számú országgyûlési határozati javaslat ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén.

Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért-e azzal, hogy a 4146. számú országgyûlési határozati javaslat ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. (Dr. Pusztai Erzsébet: Gombnyomással! - Zaj, közbeszólások a kormánypártok soraiban: Kézfelemeléssel!) Köszönöm szépen a tájékoztatást. Aki ezzel a javaslattal egyetért, kérem, kézfelemeléssel szavazzon!

Megadom a szót Kósa Lajos képviselõ úrnak, aki ügyrendi indítványt kíván tenni. (Derültség, zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage