Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Kósa Lajos képviselõtársunk ügyrendi indítványának megfelelõen elrendelem a gépi szavazást.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért- e azzal, hogy a 4146. számú önálló indítvány ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 106 igen, 74 nem, 5 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérem képviselõtársaimat, hogy akik a teremben tartózkodnak, használják a szavazógombot!

Tisztelt Országgyûlés! Megismételjük a szavazást, és kérem képviselõtársaimat, ne hagyják el az üléstermet. (Általános zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, egyetért- e azzal, hogy a 4146. számú önálló indítvány általános vitája ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 108 igen, 79 nem, 4 tartózkodás. - Az Országgyûlés nem határozatképes.)

Kérem azt a két képviselõtársamat, aki az elõbb szavazott, hogy ismételten nyomja meg a gombot! (Derültség, zaj.)

(17.20)

Tisztelt Országgyûlés! Természetesen minden ilyen szavazásnál rögzíteni kell a hiányzó képviselõk névsorát.

Tisztelt Országgyûlés! Ismételten kérdezem - és kérem a teremben lévõ minden képviselõtársamat, hogy használja a szavazógombot -, hogy egyetért-e azzal, hogy a 4146. számú önálló indítvány ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 110 igen szavazattal, 80 ellenszavazattal és 4 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a 4146. számú országgyûlési határozati javaslat önálló indítványként ne szerepeljen a ma kezdõdõ ülés napirendjén.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság napirendi ajánlásának további részérõl határozunk. Kérdezem az Országgyûlést, hogy egyetért- e a házbizottság - a jegyzõválasztással kiegészített - napirendi ajánlásának további részével. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság kiegészített napirendi javaslatának további részét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Múlt heti ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. szeptember 30-ai országgyûlési határozat módosításáról szóló H/4159. számú országgyûlési határozati javaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 195 igen szavazattal, 1 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy az Országos Magyar Vadászkamaráról szóló T/4171. számú törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 158 igen szavazattal, 34 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt szünetet rendelek el, megadom a szót Torgyán József képviselõ úrnak ügyrendi indítványának megtételére.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage