Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Több felszólaló nem jelentkezett, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

A részletes vita következõ szakaszát az ajánlás 4. és 5. számú pontjai szerint nyitom meg. Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni. (Senki sem jelentkezik.) Senki nem kíván szólni, ezért a részletes vita egészét lezárom.

Kérdezem államtitkár urat, hogy kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Világosi Gábor: Köszönöm, nem.) Államtitkár úr jelezte, hogy most nem kíván szólni. A módosító javaslatokról történõ szavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Most soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) országgyûlési határozat módosításáról szóló határozati javaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/4159. számon, a bizottságok együttes ajánlását T/4159/9. számon kapták kézhez. Kérdezem a hatáskörrel rendelkezõ bizottságokat, hogy ajánlásukat kívánják-e szóban kiegészíteni. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett.

A határozati javaslathoz huszonhat egymással összefüggõ módosító indítvány érkezett. Ezek alkotják a részletes vita elsõ szakaszát. A második szakasz az ajánlás 27. számú pontja, mely új bekezdéssel javasolja kiegészíteni a határozati javaslatot.

Kérdezem, hogy elfogadják-e a javasolt vitaszerkezetet. (Szavazás.) Köszönöm. Látható többség az indítványt elfogadta.

Soron következik az elsõ vitaszakasz az ajánlás 1-26. számú pontjai alapján, melyben elsõként megadom a szót Géczi József Alajos úrnak, Magyar Szocialista Párt.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage