Aszódi Ilona Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A borhamisítás, mindannyian tudjuk, nagyon komoly probléma ma az országban. Ezzel kapcsolatosan több miniszternek tettem fel kérdést, szóban és írásban egyaránt. Az ön válaszát írásban megkaptam, és ezt tisztelettel köszönöm. Azt hiszem azonban, hogy nem lesz haszontalan a nagy nyilvánosság elõtt is elmondani azt, hogy mi az, amit a Földmûvelésügyi Minisztérium tenni kíván annak érdekében, hogy a borhamisítást némiképp visszaszorítsa.

Mindemellett az utóbbi idõben jutott hozzám egy információ, amely szerint a Földmûvelésügyi Minisztériumban a mezõgazdasági fõosztály egy nagyon komoly anyagot készített el arra vonatkozóan, hogy a büntetõ törvénykönyvet hogyan kellene módosítani ahhoz, hogy valóban fel lehessen lépni - a büntetõ törvénykönyv eszközeivel is - a borhamisítással szemben. A mezõgazdasági fõosztálytól azonban ez az igen jelentõs anyag nem jutott tovább az illetékes Igazságügyi Minisztériumhoz. A jogi fõosztály - Bárd Károly úr részére - az Igazságügyi Minisztériumba egy olyan faxot küldött, miszerint: "a Btk.- ról szóló '78. évi IV. törvény módosítása tárgyában készített törvénytervezetre észrevételt nem teszek." Tehát gyakorlatilag a Földmûvelésügyi Minisztérium egyik osztálya teljesen feleslegesen és hiábavalóan dolgozott.

Én azt szeretném kérdezni, ha a tervezett intézkedések - ebben vannak törvénymódosítások - a következõkben úgy fognak járni, hogy egy osztály elkészíti a szükséges és szakmailag is elfogadható anyagot, és más osztályok pedig kihagyják belõle, akkor vajon hatékony lesz-e az intézkedés a jövõben a borhamisítókkal szemben. Köszönöm szépen, és elnézést. (Taps az MDNP és a függetlenek padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap