Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja megdöbbenéssel értesült a máriaremetei kegyhely ellen intézett vandál pusztításról. A magyar történelem kiemelkedõ Mária-emlékhelyének meggyalázása a pünkösdi ünnep elõestéjén nemcsak a hívõ keresztényeknek, hanem valamennyi jóakaratú magyar honfitársunknak a felháborodását váltotta ki. Ezért üdvözöljük mi is mindazoknak a politikai erõknek, így a kormányzati oldalnak a megnyilatkozásait, amelyek ezt elítélték.

Ugyanakkor rá kell arra mutatnunk: az MSZP-SZDSZ-es hatalom elmúlt hároméves kormányzása során nem elõször fordul elõ, hogy lelkipásztorok, plébániák, körmenetek és kegyhelyek ellen nemtelen támadást intéznek. Mindezekért a kormányzat felelõs, hiszen képtelen a közbiztonság megteremtése érdekében hatékony lépéseket tenni; ugyanakkor a két kormányzópárt ideológiája, kultúrpolitikája, a másság hangoztatása egyenes következménye e mostani újabb egyházellenes brutalitásnak.

A máriaremetei kegykép elõtt mintegy kétszáz évvel ezelõtt egy budai asszony visszanyerte a szeme világát. A Független Kisgazdapárt országgyûlési képviselõcsoportja bízik abban, hogy a magyar nép is visszanyeri szeme világát, és belátja, hogy biztonságos, emberi méltósággal élhetõ élet feltételeinek megteremtését ez a kormányzat nem tudta három év alatt biztosítani, nem tudja a rendelkezésre álló néhány hónap alatt sem biztosítani (Moraj a kormánypártok soraiban. Közbeszólások.), ezért váltásra van szükség.

Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap