Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Miután az egyik értetlen SZDSZ-es képviselõ már az alelnök asszony felvezetését is kifogásolta, mondván, hogy nem nyújtottam be ezt a törvényjavaslatot, hanem határozati javaslatot terjesztettem elõ annak érdekében, hogy a kormány legyen köteles ilyen javaslatot elõterjeszteni, tájékoztatnom kell a Szabad Demokraták Szövetségét arról, hogy ez a jogtechnikai megoldás lehetséges ellenzéki oldalról. Ezt a következõ választást követõen önök majd fogják tapasztalni, látni, érzékelni.

Tehát mi abból indulunk ki, hogy a koncessziós autópályák az ország több részre szakítottságát véglegesítik, hiszen az elmaradott vidéki térségeket még hermetikusabban elzárják a fõvárostól, elzárják a nyugati végektõl. Egyértelmû tehát, hogy azok a térségek, amelyek megfelelõ keresettel nem rendelkezõ, óriási lakosságtömeget kell hogy eltartsanak, nem tudják elviselni a koncessziós autópályákat.

(14.30)

De legalább ilyen károsnak tekintjük a koncessziós autópályákat, a turizmus fejlõdését és a turizmusból megcélzott bevételeket illetõen is. Ezért szerintünk stratégiai döntést kell hozni arról, hogy mire van szükség: arra, hogy néhány koncessziós autópálya külföldi tulajdonosa jól járjon, vagy arra, hogy a magyar állam járjon jól, legyen megfelelõ turisztikai bevétele, és az elmaradott vidéki térségeket segítse. Ennek az eldöntése céljából (Az elnök a csengõ megkocogtatásával figyelmeztet az idõ leteltére.) nyújtottuk be ezt az országgyûlési határozati javaslatot. Köszönöm. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap