Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Képviselõtársaim! Úgy gondolom, nem kell különösképpen indokolnom, hogy az önkormányzati tulajdonban lévõ ingatlanok pontos felmérése, földhivatali nyilvántartásuk rendezése közérdek. Különösképpen az - miután a tulajdonjog rendezetlenségébõl fakadóan a visszaélések száma igen jelentõs lehet, és nem tudnak az önkormányzatok sem eleget tenni törvényes kötelezettségeiknek -, ha a tulajdonjog nyilvántartása nem rendezett.

Fontos állami érdek, közérdek fûzõdik ahhoz, hogy ezeknek az ingatlanoknak a földhivatali nyilvántartása mielõbb rendezett legyen, hiszen a közterületek és egyéb rendeltetésû ingatlanok tulajdonjogához és hasznosításához fûzõdõ nemzetgazdasági érdekek ezeknek a tulajdoni rendezéseknek a mielõbbi megtörténtét halaszthatatlanul fontossá teszik.

Rendkívül szomorú vagyok, hogy még mindig ott tartunk, hogy a tulajdonjog rendezését a kormányzattól számon kell kérnünk, holott én számos alkalommal felhívtam a figyelmüket, hogy harminc évvel ezelõtt még addig tartott egy tulajdonjog földhivatali nyilvántartásának bejegyzése, amíg egy cigarettát elszívtam - igaz, akkor még dohányoztam -, most viszont évekig sem teljesítik a tulajdonjog földhivatali bejegyzése iránti kérelmeket; ami egy olyan sunyi kormányzati szándékot is takargathat, hogy saját tagjaikat, akik túlszereztek ingatlant, ne leplezze le a nyilvántartás hiteles megteremtése. Ezért terjesztettem elõ ezt a javaslatot. (Taps az FKGP padsoraiban. - Zaj, moraj az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap