Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. A Fidesz-frakció kérésére az elõbb ismertetett indítványról elrendelem a gépi szavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az MSZP képviselõcsoportja által kezdeményezett napirendi módosítást. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenõ eredmény: 107 igen, 60 nem, 5 tartózkodás.)

Kérem Orosz István és Baráth Etele képviselõ urak gépét bekapcsolni.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés nem határozatképes. Tisztelettel arra kérem képviselõtársaimat, hogy sürgõsen fáradjanak az ülésterembe.

Földesi Zoltán, Haller Zoltán, Lövey László képviselõ urak gépét kérem bekapcsolni.

Kérem azokat a képviselõket, akiknek nem mûködik a szavazógépük, hogy a mikrofongombjukat nyomják meg, és akkor a monitor jelzése alapján fel tudom olvasni, hogy kik azok a képviselõk, akik kérik a gépük bekapcsolását. Bedõ Tibor, Lövey László, Orosz István, Hack Péter, Koltai Tamás, Kelemen András, Kovács Tibor, Molnár Gyula, Kaszás Tibor, Földesi Zoltán, Kertész Zoltán képviselõ urak gépét kérem bekapcsolni. Köszönöm szépen.

Ismételten kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a Magyar Szocialista Párt képviselõcsoportjának kezdeményezését a napirend módosítására. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés 114 igen szavazattal, 81 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett a Magyar Szocialista Párt kezdeményezését a napirend módosítására elfogadta.

(15.00)

Tisztelt Országgyûlés! A H/4147. és a H/4146. számú indítvány vonatkozásában egyaránt megállapítom, hogy nem kerül ma napirendre. (Pokorni Zoltán: Külön kell szavazni a Házszabály értelmében.) Külön szavazhatunk róla, bár én az MSZP módosító javaslatát együtt tettem fel szavazásra; de szavazzunk róla külön, hogyha ezt így értette a képviselõ úr, így értette a tisztelt Országgyûlés.

Akkor most kérdezem, hogy az MDF-Fidesz-ingatlanok vonatkozásában tett javaslatnál elfogadja-e az Országgyûlés a Magyar Szocialista Párt kezdeményezését. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Az Országgyûlés 115 igen szavazattal, 66 nem szavazattal, 23 tartózkodás mellett elfogadta a Szocialista Párt azon kezdeményezését, hogy a napirenden ne szerepeljen a H/4146. számú önálló indítvány. Tisztelt Országgyûlés!

Az MSZP részérõl 20 képviselõ kezdeményezte, hogy a holnapi napon a kormány tagjai, valamint az államtitkárok jogállásáról és felelõsségérõl szóló törvényjavaslat általános vitájának megkezdése cseréljen helyet az úgynevezett igazságügyi törvénycsomaggal. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a két napirendi pont sorrendjének felcserélésével. Kérem, szavazzanak! Kézfelemeléssel történik a szavazás. (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége az indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most a házbizottság napirendi ajánlásának további részérõl határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hogy egyetért-e a házbizottság napirendi ajánlásának további részével. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.

Megállapítom, hogy az Országgyûlés látható többsége a házbizottság napirendi javaslatának további részét elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most az azonnali kérdések és válaszok órájára, illetve az interpellációs idõszakra kerül sor.

Átadom az elnöklést Füzessy Tibor alelnök úrnak. (Taps.)

(Az elnöki széket dr. Füzessy Tibor, az Országgyûlés alelnöke

foglalja el.)

Tisztelt Országgyûlés! Torgyán József úr, a Független Kisgazdapárt képviselõje, kérdést kíván feltenni a pénzügyminiszter úrnak, "Mi a következménye a pénzügyi dilettantizmusnak a bankszektorban, miniszter úr?" címmel. A miniszter úr távollétében, ha a képviselõ úr elfogadja, az államtitkár úr válaszol. Elfogadja-e képviselõ úr? (Dr. Torgyán József bólint.) Igen. Megkérem az államtitkár urat majd a válaszra. Tessék! (Folyamatos zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap