Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Mindenekelõtt azzal szeretném kezdeni, hogy természetesen büntetõbíróság elé is kerülhet az ügy, de ahhoz szükségeltetik egy büntetõfeljelentés.

Tehát ha a frakcióvezetõ úr úgy gondolja, hogy itt valami olyasmi történt, akkor természetesen mint állampolgárnak, gondolom, jogában áll feljelentést tenni.

(15.10)

Én nem gondolom, hogy olyasmi történt volna. Erre voltam bátor utalni, hogy meglehetõsen bonyolult az egész tranzakció, mert természetesen történtek kifizetések, de sokféle pénzmozgás történt ebben az ügyletben, ezért az egyszerûség kedvéért mondtam, hogy végsõ soron a végkifejletet kell néznünk, azt, hogy összességében az egész privatizációs tranzakció végén az állam ráfizet vagy bevétel jelentkezik az államnál. A mi számításaink szerint a végkifejlet egy pozitív összeg lesz még mindig. Természetesen nem állítom, hogy ez a világ legsikeresebb privatizációs tranzakciója, de õszintén szólva ezeket a volt állami bankokat nem is igazán lehet hatalmas áron eladni, amit a többi hasonló helyzetû bankkal való összehasonlítások is mutatnak.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap