Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm, elnök úr, de legyen szabad megjegyeznem, hogy elfogadhatatlannak tartom ugyanakkor azt a módszert, hogy sorozatosan nem jelennek meg a kormányzati oldal miniszterei, hanem a kényes kérdésekben helyetteseiket küldik. Én nem tudok ez ellen mit tenni, mert lassan vége lesz az ülésszaknak, és meg kell kérdeznem, hogy tudja-e már a belügyminiszter úr, hogy miért nem javul a közbiztonság.

Természetesen a legkézenfekvõbb válasz erre az lenne, hogy mert ilyen a kormány. De nézzük egy kicsit mélyebben ezeket a kérdéseket!

A közvélemény-kutatási adatok szerint Budapest lakosságának 40 százaléka, a vidéknek meg több mint fele nem mer sötétedés után kimenni az utcára (Moraj a bal oldalon.), vagy legalábbis nem jó szívvel teszi ezt. (Dr. Szabó Zoltán: Ez nem igaz.) A rendõrség vezetõit Kuncze Gábor leváltotta, azonban õ, amint az ismeretes, maradt, a bûnözés pedig növekedett. Erre ma elmondtam egy statisztikai adatot, hogy például a szándékos emberölések száma az utóbbi öt évben 1500-ra növekedett, a korábbi 50 százalékos növekedését jelenti ez, míg a nyereségvágyból és más aljas indokból elkövetett emberölés száma pedig 100 százalékkal nõtt.

Sajnálatos, hogy Szent-Iványi István frakcióvezetõ úr szabad, de vak madárként nem látta, hogy mi az, amit én mondok ezzel kapcsolatban az adatok összefüggésében; de szeretném jelezni, hogy ezek az önök adatai, tehát illett volna Szent-Iványi István frakcióvezetõ úrnak is elfogadni.

Ezek után a kérdéseim: mire hivatkozik most Kuncze Gábor, hogy már leváltotta a rendõrtábornokokat, de az ígért eredmények nemcsak elmaradtak, hanem a bûnözés nõtt is?

A másik kérdésem: nem tart-e attól, hogy a parlamenti küszöbben botladozó SZDSZ reanimációja (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.) folytán Kuncze Gábor maradék energiáját is elemészti és kevesebb energiája jut a bûnözés elleni harcra?

Harmadik kérdésem ezek után (Az elnök a csengõ megkocogtatásával ismételten jelzi az idõkeret leteltét.), hogy leváltja-e az új tábornokokat is, vagy vállalja a kézenfekvõbb megoldást. De hogy ez mi, ezt önre bízom. (Közbeszólás a bal oldalról: Mondjon le!) Várom megtisztelõ válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap