Orosz István Tartalom Elõzõ Következõ

DR. OROSZ ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A bevezetõmben ugyan azt mondottam, hogy a bizottság megállapításaihoz nem kívánok észrevételt fûzni, most mégis úgy vélem, hogy néhány gondolatot el kell mondani.

A bizottság valóban abból indult ki, hogy az interpellációban feltett kérdésre hatáskör hiányában nem tud és nem is kíván válaszolni, hiszen oktatási bizottságról lévén szó, erre a kérdésre nem adhattunk választ. Jelentésünk végén az szerepel, hogy a bizottság javasolja az Országgyûlésnek, hogy erõsítse meg a korábbi döntését, és kérje fel a bizottságot intézkedési javaslat kidolgozására. Hogy félreértés ne történjék, szeretném elmondani, hogy mit jelent ez az intézkedési javaslat, aminek a kidolgozására felhatalmazást kérünk.

Nem jelent mást, mint azt, hogy tudomásul vesszük azt a fegyelmi vizsgálatot, amely jelenleg is folyik a kertészeti egyetemen folyik, amely fegyelmi eljárásról a bizottsági ülésen jelen lévõ rektor úr tájékoztatott bennünket. E fegyelmi eljárás végsõ döntése nyilvánvalóan az, ami a bizottság állásfoglalását vagy további javaslatát kialakíthatja ebben az ügyben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap