Ungár Klára Tartalom Elõzõ Következõ

UNGÁR KLÁRA (SZDSZ): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr, Kökény Úr! Az elmúlt hetek sajtóját figyelve, számos kérdés fogalmazódott meg bennem az Over vényellenõrzési rendszerrel kapcsolatban.

Valóban kipróbálás nélkül fizette-e ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elõzõ vezetése ezt a vényellenõrzési rendszert?

Megtalálható-e maga a vényellenõrzési rendszer a társadalombiztosítási önkormányzat vagy az egészségpénztár bármelyik irodájában?

Milyen alapon fizetette ki az elõzõ vezetése az egészségpénztárnak ezt a vényellenõrzési rendszert, amennyiben nincs a birtokukban?

Valóban szüksége van-e az Over készíttetõjének és készítõjének olyan adatokra, amelyek az állampolgárok törvényben rögzített jogait sértik?

Összesen a járulékfizetõknek eddig a vényellenõrzési rendszer mennyibe került, és ezeket az összegeket milyen jogcímen fizette ki az egészségbiztosítási pénztár elõzõ vezetése?

Van-e összefüggés a között, hogy az Overt elkészítõ cég vezetõjének egy másik érdekeltsége vásárolta meg azt a CM-klinikát, amely CM- klinikára az 1994-es, illetve '95-ös állami számvevõszéki jelentések alapján is jogtalanul történtek kifizetések.

Amennyiben van összefüggés a két esemény között, és nemcsak véletlen egybeesésrõl van szó, akkor jogos-e az a feltételezés, hogy ezzel az adásvétellel - tehát a CM-klinika eladásával és megvételével - valójában lehetõséget teremtettek arra, hogy a jogtalanul kifizetett pénz a biztosítási alapba visszakerüljön, és így tulajdonképpen a CM- klinika ügyében folytatott és folytatandó vizsgálatok lezárhatóak legyenek?

Kérem az összes kérdésemre a választ, és azzal a kéréssel fordulok a miniszter úrhoz, hogy amennyiben a kérdések bármelyik része az ön számára sem világos, egy teljes körû vizsgálatot rendeljen el mint a kormány részérõl a tb-önkormányzatok felügyeletével megbízott minisztérium vezetõje. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap