Vancsik Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

VANCSIK ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A szocialista frakció támogatta a határozati javaslatot. Tette ezt azért, mert a második szabadon választott Országgyûlésben végre egy vizsgálóbizottság befejezte tevékenységét, és egy javaslatot volt képes letenni az asztalra; azért is, mert az elõzõ ciklusban nem volt ilyen lehetõsége az Országgyûlésnek, nem volt ilyen ellenõrzési funkciója.

Támogattuk azért, mert bebizonyosodott a jelentés alapján, hogy törvénysértés nem történt, az ügyben szereplõk törvénysértést nem követtek el. Támogattuk azért is, mert a jelentésben benne van, hogy a témát felvetõ képviselõk felvetései nem igazolódtak. Szeretnék itt utalni Demeter Ervin úr felvetésére, szeretnék utalni dr. Gáspár Miklós képviselõ úr felvetésére, Kósa Lajos képviselõ úr felvetésére és dr. Szilágyiné Császár Terézia felvetésére.

Támogattuk továbbá azért is, mert van két igen pozitív hatása. Az egyik az, hogy az Országgyûlés pontosan az ellenõrzési funkciója kapcsán felkéri a kormányt, hogy tájékoztassa az Országgyûlés gazdasági bizottságát a volt Szovjetunióval szemben transzferábilis rubelben keletkezett, Oroszország által átvállalt követelések érvényesítésének helyzetérõl és a további lehetõségekrõl; valamint a köztisztviselõk jogállásáról szóló '92. évi XXIII. törvénynek a köztisztviselõk összeférhetetlenségével kapcsolatos szabályai módosítására vonatkozó javaslatát terjessze az Országgyûlés elé.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap