Nagyiványi Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

NAGYIVÁNYI ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a megszólalás lehetõségét. Tisztelt Ház! Az ajánlás 8. pontjával kapcsolatban szeretném a véleményemet elmondani, amely gyakorlatilag a kamarai tagsági viszonnyal kapcsolatos.

A módosító indítványom azt szorgalmazza, hogy a d) pont, amely az elõterjesztésben, illetve az ajánlásban szerepel, kerüljön elhagyásra. Ennek a gyakorlati jelentõsége abban áll, hogy ennek elhagyása esetén lehetõség nyílik arra, hogy könyvvizsgálói tevékenységet ne csak fõfoglalkozásban lehessen végezni.

Ismeretes azok számára, aki a szakmával foglalkozik, hogy a jövõ év januárjától minden olyan vállalkozásnak, amely kettõs könyvelésre hivatott, könyvvizsgálót szükséges alkalmaznia. Ez jelentõsen megnöveli azoknak a vállalkozásoknak a számát, amelyek a könyvvizsgálói szolgáltatást kénytelenek igénybe venni. Mivel ezek jelentõs számban kisebb vállalkozások is, amelyeknek a feladatát el lehet végezni mellékfoglalkozásban, nem tartom szükségesnek, hogy csak fõfoglalkozású személyek végezhessék ezt a tevékenységet.

Ugyanakkor arra is fel szeretném hívni a figyelmet, hogy véleményem szerint a könyvvizsgálói szakma jelenlegi gyakorlatában a gazdasági értékéhez képest a díjazása jelentõsen meghaladja a realitásokat. Úgy érzem, ennek a d) pontnak az elhagyása a vállalkozói díjak mérséklésére is kedvezõ hatással bír.

Köszönöm a figyelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap