Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Mindenekelõtt engedjék meg, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nevében bejelentsem: a mi frakciónk kész egész nyáron, szünet nélkül tárgyalni annak érdekében, hogy ha a nyugdíjasok valóban elõnyösebb nyugdíjrendszerhez juthatnak, akkor ez minél elõbb történjen meg.

Nem hajlandó azonban hozzájárulni az alkotmányos rend felrúgásához, ugyanis a Házszabály értelmében törvényenként idõkeretben legalább harminc percet kell biztosítani; ezzel szemben fel tudom mutatni a kormánytöbbség által jóváhagyandónak minõsített idõkeretet (Felmutatja.), miszerint a Független Kisgazdapártnak a hét törvény tárgyalására összesen 190 perc jutna a Házszabályban biztosított minimum 350 perc helyett. (Dr. Gaál Gyula: 7x30 csak 210!)

Úgy gondolom, hogy ez önmagáért beszélõ tény. De igen tisztelt Kökény Miniszter Úr! Ne tessék itt arról beszélni, mintha önök itt valamiféle államháztartási reformot akarnának végrehajtani, hiszen úgy gondolom, hogy önök leépítenek, nem pedig építenek valamit. (Taps az FKGP padsoraiban.) Addig, amíg az inflációt nem szorítják le, a gazdasági növekedést nem indítják el, a feketegazdaságot nem szorítják vissza, és belsõ feltételként nem világítják át az egész, pazarló rendszert, addig nem lehet elõrejutni; mert önök most azt teszik, hogy adtak 750 milliót a Szív TV-nek, az egészségbiztosítási önkormányzatnak (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret leteltét.), annyit, mint amennyit az összes gyógyfürdõ mûködésére adtak 1996-ban - befejezem a mondatot, elnök úr.

(15.10)

És adtak a Postabanknak 2,5 milliárdot - ezért nincs pénz az egészség- és a nyugdíjbiztosításra!

Köszönöm a türelmüket. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap