Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Mielõtt bárki megtámadja Szabó Iván frakcióvezetõ urat azzal, hogy amirõl õ itt beszélt, az nem rendkívüli (Derültség az ellenzéki pártok soraiban.), hiszen ma már egymást érik az ilyen valóban mosolyra fakasztó kijelentések a médiában, érdemes errõl komolyan is beszélni. Hiszen az, amirõl Horn Gyula, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke beszélt, két szempontból mindenképpen tanulságos.

Az egyik, hogy társadalmi csoportokat nevez meg, állít pellengérre, kiált ki kisebb vagy nagyobb bûnök okozójának. Láttunk már erre példát, amikor a gazdatüntetés idején kicsit szoft, kicsit pihentetõ formában, de azért rendesen kulákozott a miniszterelnök úr (Közbekiáltások. - Derültség az ellenzéki pártok soraiban.), szembeállítva a gazdákat akár a pedagógusokkal, akár a közalkalmazottakkal. Most egy rendes értelmiségellenes kijelentést hallottunk. Nehéz felfedezni, hogy mi ennek az oka: csak úgy elszaladt a ló Horn Gyulával, vagy pedig az SZDSZ-nek akart egy oldalvágást tenni (Derültség az ellenzéki pártok soraiban.) - nem is érdemes ezzel foglalkozni.

Amivel érdemes foglalkozni, az az, hogy a magyar felsõoktatásban valóban baj van, valóban gond van, és nem ilyen módon, nem ilyen hányaveti módon kellene hozzáfogni ehhez, mert a magyar felsõoktatás képzési struktúrája sok esetben valóban elavult, sok esetben valóban jelentõs reformra szorul. A kérdés azonban az, hogy ki jogosult ezt a reformot végigvinni, megfontoltan irányítani: Váraljáról Horn Gyula vagy pedig az autonóm felsõoktatási intézmények. Én ez utóbbiakra szavazok inkább, nekik adok bizalmat, semmint az ilyesfajta hétvégi kijelentéseknek.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap