Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! A tehetséggondozó alapítvány létrehozása abból az alapgondolatból származik, hogy számos hátrányos helyzetû fiatalnak középfokú és felsõfokú tanulmányaik folytatása gazdasági okból okoz nehézséget, ezért szükséges, hogy a kormány vizsgálja meg annak a lehetõségét, hogy milyen módon támogathatók intézményes lehetõségek biztosítása útján azok a tehetséges, de gazdasági okból tanulmányaikat folytatni képtelen diákok, akiknek a tanulmányok folytatása anyagi okokból okoz nehézséget.

Miután a mûvelõdési kormányzat is ismeri ezeket a gondokat, szükséges, hogy a kormány vizsgálja meg a tehetséggondozó alapítvány létrehozásának a lehetõségét, mert az egyik lehetséges megoldás a hátrányos helyzetû tanulók tanulmányi esélyegyenlõségének a fenntartására.

Szeretném igen tisztelt képviselõtársaimat emlékeztetni arra, hogy a hátrányos helyzetû fiatalok továbbtanulásának - egyáltalán: tanulásának - a biztosítása nemzeti érdek. Márpedig ez a nemzeti érdek akkor állítható a nemzet szolgálatába, ha mi a hátrányos helyzetû fiatalok helyzetén úgy igyekszünk segíteni, hogy a tehetséggondozó alapítvány létrehozásával nemcsak a kivételes tehetségeket, hanem a hátrányos helyzetû fiatalokat is a tanulás, a továbbtanulás lehetõségéhez juttatjuk. Kérem ezért, hogy támogassák ezt az indítványt. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap