Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! A Fidesz-Magyar Polgári Párt osztja azokat az aggodalmakat, amelyek Csépe Béla napirend elõtti hozzászólásában felmerültek.

Mi is úgy látjuk, hogy a lõfegyverek szabályozása és a közbiztonság szorosan összefüggõ probléma. Tehát ha megteszünk mindent azért, hogy minél kevesebb lõfegyver legyen kint a lakosságnál, akkor valószínûleg tettünk egy lépést annak érdekében is, hogy a közbiztonság jobb legyen ebben az országban.

Nem olyan rég hallhattuk, Magyarországon a közbiztonság olyan szinten áll, hogy 68 másodpercenként követnek el bûncselekményeket; gépkocsikat 33 percenként lopnak el, lakásfeltörések 6 percenként történnek, és emberéletet 33 óránként oltanak ki. Ez bizony összefüggésben van azzal, hogy hány fegyver van kint a polgároknál. (Dr. Avarkeszi Dezsõ: Fõleg a gépkocsilopások száma!)

Belügyminiszter úr most egy országjáró körúton vett részt, mint a sajtóból értesültünk róla. Ez az országjáró körút része volt annak, ami a kisebbik koalíciós párton belül történt. Önt megválasztották elnöknek, amihez gratulálunk, jó munkát kívánunk, és reméljük, hogy most már lesz idõ arra is, hogy a közbiztonság kérdéseivel foglalkozzék. Hiszen számtalan probléma van, ezek egyike pont az, amirõl Csépe Béla beszélt.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap