Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Úgy szólt a képviselõ asszony kérdése, hogy honnan van pénze az egészségbiztosításnak Szív TV-részvények vásárlására. A nagyon rövid válaszom az lenne, hogy nincs pénze az egészségbiztosításnak Szív TV-részvények vásárlására, hiszen a hatályos költségvetési törvény nem irányoz elõ az Egészségbiztosítási Pénztárnak 750 millió forintot befektetésre.

Az ominózus elnökségi ülésen a Népjóléti Minisztérium jelen lévõ képviselõje kifejezetten kérte az elnökségtõl, hogy lehetõség szerint az elnökség ne hozza olyan helyzetbe az önkormányzatot, hogy annak az utolsó napjaiban jelentõs kötelezettségvállalásról kelljen dönteni. A minisztérium képviselõjének kérését az elnökségi tagok erõteljes beavatkozásként fogadták, ugyanakkor az elnökség valamennyi tagja bírálta azt az elõterjesztést, amelyet végül is senki nem írt alá, és senki nem vállalt fel a nyilvánosság elõtt sem.

Ennek ellenére a közgyûlés megtárgyalta az elõterjesztésnek nevezett anyagot, és egyetértését adta a további konstrukciós tisztázáshoz, amely az elnökség döntése értelmében az alelnök feladata volt. Szerencsére a tegnapi elnökségi ülés rögzítette, hogy a szándék szándék maradt, a megvalósításra reményeink szerint nem kerül sor.

Mindezekre a körülményekre is figyelemmel, az a határozott véleményem, hogy a strukturális változtatáson túlmenõen - amit a törvényjavaslat megítélésem szerint biztosít - elengedhetetlen, hogy a delegáló szervezetek a valódi személyi megújulásról is gondoskodjanak az elkövetkezendõ hetekben, hónapokban. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap