Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Valóban azt gondolom, minden jóérzésû adófizetõ polgárt felháborít az a folyamat, ami most az egészségbiztosítási alapnál történik. Három hét van a mandátumból, és úgy tûnik, hogy az elnökség ezt a három hetet még néhány olyan, nagyon fontos döntés meghozatalára akarja felhasználni, amelyek következményeit már egy következõ elnökségnek vagy delegált testületnek kell viselnie.

Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben a kormánynak igenis lehetõsége van arra, hogy ezt a fajta pénzpazarlást, pénzkiszórást megakadályozza. Béki Gabriella - nagyon helyesen - elmondta azt, hogy az a 750 millió forint, amit most Szív TV-részvényekre akar fordítani az OEP, egész egyszerûen elképesztõ. Egy 3 százalékos nézettségû televízió részvényeit megvásárolni ekkora összegért - hogy ott majd egészségügyi mûsorok készítése és sugárzása folyik -, azt hiszem, nonszensz! Emellett, a Club Aligának adandó egymilliárd forint és a -

még szintén elnökségi döntésként meghozott - 6,3 milliárdos vagyonértékesítés, valóban, egész egyszerûen elképesztõ!

Ellenzéki pártként kíváncsian várjuk, hogy a kormány milyen lépést fog tenni. A hét végén Kökény Mihály miniszter úr bejelentette, hogy törvényességi felülvizsgálat kezdõdik; ma reggel a televízióban már azt hallhattuk, hogy az OEP elnökségén a kormány képviselõje, a Népjóléti Minisztérium - azt hiszem - osztályvezetõje nem tudott e vizsgálat megindításáról.

Mi tehát nem egészen értjük, hogy mi folyik a kormány és az OEP között. Tisztázatlan az, hogy e pénzek kifizetésére vajon sor kerül-e még, és azt hiszem, hogy az adófizetõk számára azért fölháborító a dolog, mert ha valaki nem fizeti be a tb-járulékát, azért súlyos szankciókat kap, ellenben amikor ilyen pazarlást tapasztalunk az OEP részérõl, azért senkit semmilyen felelõsség nem terhel. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap