Kis Gyula József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS GYULA JÓZSEF (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Örömmel hallottam Béki Gabriellát. Örülök annak, hogy nem minden esetben pusztába kiáltott szó, amit az érveket soha fel nem vonultató ellenzék elmond, ugyanis ezekrõl mi évek óta beszélünk.

Arról, hogy a kialakult helyzetért a kormány törvényességi felügyeletének elmulasztása mennyiben felelõs, ugyanaz a vizsgálóbizottság ugyanabban a mondatban szintén megemlékezett. Egyetlenegy példát adalékul: két évvel ezelõtt interpelláltam az akkori népjóléti miniszterhez, a Rolicare-Rolitron-csoport kórház- kivásárlási akciójával kapcsolatban, s felhívtam a figyelmet, hogy a minisztérium gyógyító megelõzésért felelõs helyettes államtitkára az a Lépes Péter, aki ennek a csoportnak igazgatósági elnökségi tagja.

A válasz az volt, hogy lemondott. Nos, a '96. májusi Cégértesítõ szerint lemondott elnökségi tagságáról, de továbbra is igazgatótanácsi, igazgatósági tag ugyanannál a Rolicare-csoportnál, amely saját cégismertetõje szerint immár 3 milliárdos egészségügyi forgalmat bonyolít le; s miután az egészségügyért felelõs népjóléti minisztériumi helyettes államtitkár köztisztviselõként részt vesz egy vállalkozásban, õszintén, nem nagyon tudok csodálkozni azon, hogy ugyanennek a vállalkozásnak egyik leányvállalata, a Hi-Care olyan programot ad el, és fizetnek ki számára, amely a mai napig sem mûködik.

Tehát akkor, amikor a társadalombiztosítással ez a Ház ma valamit megpróbál tenni, nagyon kérem a kormánypárti képviselõket - mert csak õk tehetik meg -, hogy a saját kormányuk háza táján is próbáljanak rendet tenni, ne csak a társadalombiztosításnál.

Köszönöm szépen. Az anyagot majd átadom a népjóléti államtitkár úrnak. (Taps az MDF padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap