Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõnõ! Én igen sajnálatosnak tartom, hogy a KDNP a kompenzációs rendszert propagandafogásnak minõsítve, azt inkább nem támogatja, nem tartja szükségesnek, hogy az igazán rászorulókat ilyen módon támogassuk.

Hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy itt több százezer háztartás támogatásáról van szó, és az energiaár emelkedésének 50 százalékára terjed ki ez a kompenzáció, amit azért semmiképpen nem lehet jelentéktelennek minõsíteni, és azt sem lehet mondani, hogy mindenféle propagandacélokat szolgálna.

A kormányzat úgy ítélte meg, hogy ebben a körben - itt elsõsorban nyugdíjasokról, idõsekrõl és nagycsaládosokról van szó - indokolt ennek a kompenzációnak a biztosítása. Ehhez adta hozzá a költségvetés a megfelelõ hozzájárulást, ehhez társultak hozzá az energiaszolgáltatók is, és egy alapítványt hoztunk létre, hogy a kormánytól teljesen függetlenül tudjon ez mûködni. Ez is mutatja, hogy nem propagandacélokat szolgál (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), a kompenzálás pedig hamarosan meg fog indulni.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap