Kövér László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖVÉR LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Az elmondottakkal kapcsolatban az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmét:

1. A '96-os költségvetési törvényben, illetve ennek novemberi módosításában a harckocsik beszerzése nem szerepelt.

2. A '95. november 1-jével életbe lépett közbeszerzési törvényt súlyosan sértette az eljárás; a törvény alkalmazása alól egyébként az Országgyûlés honvédelmi bizottsága nem adott elõzetes felmentést, csupán kényszerbõl, a koalíciós képviselõk szavazatai alapján utólag - törvénysértést legitimizálva egyébként - tudomásul vette ezt a döntést.

3. Az ÁPV Rt.-vel szemben fennálló tartozás kiegyenlítésére szolgáló ingatlanok eladása is súlyosan sérti az államháztartási törvényt.

4. Az ÁPV Rt. felügyelõbizottsága kifogásolja, hogy a '97-es üzleti tervben nincsen benn ez a 2,7 milliárdos ügylet.

5. A HM több mint 50 külföldi államnak adta ki a "Védelmi tervezés" címû nemzetközi okmányát, és ebben 1996-ra sem BTR, sem harckocsi vagy más haditechnikai eszköz beszerzését vagy szolgálatba állítását nem tervezi (Az elnök csengõje megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét.), illetve ezt kürtölte világgá.

Utoljára egy kérdést tennék fel: mi az oka annak, hogy ezen állítólagosan törvényes és elõnyös üzlet keretében beszerzett harckocsikon (Az elnök csengõje megkocogtatásával ismét jelzi az idõ leteltét.) mind a mai napig nem történik kiképzés? (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap