Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Miniszter Úr! Azt hiszem, hogy ön alapvetõ tévedésben van. Az egy dolog, hogy a rendõrnyomozóknak és a rendõrség bármely dolgozójának feletteseik a rendõrségi hierarchián belül - jó munkájuk eredményeként - jutalmat adnak. Ennek megvan a maga szabályozott rendje, ez volt azelõtt is, van most is, ezzel kapcsolatban semmiféle probléma nincs.

Akkor sincs semmiféle probléma, ha a rendõrségi törvénynek megfelelõen a rendõrség ajánl fel jutalmat a nyomravezetõnek, ezt azonban nem a rendõrségen belül szokták kapni, hanem a rendõrséget segítõ külsõ személy szokta kapni. Ha egy rendõrségtõl független magánszemély vagy cég ad rendõrségi nyomozónak valamiféle jutalmat, azt a jogi nyelv nem jutalomnak szokta hívni.

Ez hivatalos személynek mûködésével kapcsolatban adott elõny! Ezt magyarul úgy hívják, hogy vesztegetés! (Moraj a kormánypártok padsoraiban.) És öt év jár érte annak, aki kapja, és kettõ annak, aki adja! (Taps az MDNP padsoraiban. - Közbeszólások ugyanonnan: Úgy van!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap