Keller László Tartalom Elõzõ Következõ

KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ahogy azt a sajtó is közvetítette az elmúlt napokban, a kormány meglehetõsen érzékenyen reagált a természeti katasztrófa által sújtott Told községben történtekre.

(14.10)

Hiszen az elmúlt napokban látogatást tett a községben a népjóléti miniszter úr, a belügyminiszter úr és a földmûvelésügyi tárca politikai államtitkára is. A kormánytagok tárgyaltak a község vezetõivel, lakóival arról, hogy milyen módon tudják segíteni a valóban nagyon rendkívüli kárt, a helyreállítást hogyan tudják segíteni. Ennek alapján - ahogy a képviselõ úr is utalt rá - a kormány csütörtökön a kormánytagok tapasztalatairól tárgyalni fog, és a népjóléti miniszter kezdeményezi a tárcák együttmûködését, hogy ezen keresztül a község lakói konkrét segítséget kapjanak lakóhelyük helyreállításához.

A támogatás egyik legfõbb formájaként a Népjóléti Minisztérium a munkaügyi tárcával együttmûködve kezdeményezni fogja, hogy a település munkanélküli lakosait az önkormányzat közhasznú munkában foglalkoztassa a házak felújításának sürgõsen megkezdendõ munkálataiban. A munkaügyi szervezet ehhez százszázalékos bértámogatást nyújthat annak érdekében, hogy az önkormányzat terheit ezzel is csökkentse. Ily módon kettõs cél érhetõ el: nemcsak a házak tehetõk lakhatóvá, hanem a munkanélküliek is bérjövedelemhez juthatnak. A helyreállításhoz szükséges építõanyagok megvásárlásához a Népjóléti Minisztérium a térségi szociális válságkezelõ program keretébõl az önkormányzat számára 3 millió forintot biztosít.

Szeretném megemlíteni azt is, hogy a Népjóléti Minisztérium Gyorssegély Alapítványa további 300 ezer forint azonnali segély átutalásáról intézkedett a lakosság élelmiszerrel való ellátása érdekében. Ezen segély felhasználását a települési önkormányzatra bízza. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap