Morvai Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

MORVAI FERENC (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Úr! 1995. március hó 29-én, majd ezt követõen 1995. október 31-én interpellációt intéztem a Posta-Hírép Kft.-vel kapcsolatosan bûncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt a közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszterhez, valamint belügyminiszter úrhoz. Akkor ön ígéretet tett az ügy azonnali kivizsgáltatására.

Az eltelt több év alatt többszöri szóbeli és írásbeli érdeklõdésemre semmilyen konkrét választ nem kaptam önöktõl.

1995-ben, majd ismételten '96-ban büntetõ feljelentést tettem e témában. A többszöri feljelentéseim és a becsatolt dokumentumok alapján végül az ORFK büntetõeljárást kezdeményezett, 136.IV-97/96. szám alatt, hûtlen kezelés bûntettének alapos gyanúja miatt a Hírép Kft. vezetõivel szemben.

1995. október 31-ei interpellációm kapcsán én azt mondtam, hogy a rendelkezésemre álló dokumentumokból megállapítható, hogy a bûncselekményeket feltehetõen a Hírép Kft. vezetõje és Doros Béla úr közösen követhették el.

A Budapesti Rendõr-fõkapitányság vizsgálati osztályának gazdaságvédelmi alosztálya által 1997 április hónapban közzétett határozatra hivatkozással ezúttal kijelenthetem, hogy tévedtem; Doros Béla vezérigazgató úr - mint kiderült - nem tudott a Hírép Kft.-nél történtekrõl. A vezérigazgató urat a munkahelyi nézeteltérések miatt munkatársai bele akarták keverni az ügybe, ezért tettek rá nézve írásos terhelõ bizonyítékokat.

A fentiek alapján ezúttal tisztelettel kérdem belügyminiszter úrtól:

1. Befejezõdött-e már a büntetõeljárás a Hírép Kft.-vel szemben?

2. Kikkel szemben és milyen vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen?

3. Kérdezem tisztelettel, miért kellett ilyen hosszú idõt várni a büntetõeljárás befejezésére.

Várom tisztelettel válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap