Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! Emlékeztetném önöket arra, hogy a Független Kisgazdapárt többször szóba hozta már a privatizációs bevételek felhasználásának kérdését, ugyanis elfogadhatatlannak tartja, hogy az adósság csökkentése felhasználásra való hivatkozással tulajdonképpen olyan módon kerüljön felhasználásra a privatizációs bevétel, amely egyrészt nem követhetõ nyomon, másrészt a gazdaság élénkítését nem lehet ekként elérni.

Ezért két határozati javaslatot is terjesztettünk a Ház elé. Az egyikben 173 milliárd forintos privatizációs többletbevétel felhasználására terjesztettünk elõ olyan javaslatot, hogy az M3-as autópálya gyorsított ütemû építésére 123 milliárd forintot, a lakásépítés, a fiatalok elsõ lakás- és munkahely-teremtési akció keretén belüli, részbeni kielégítésére 20 milliárd forint felhasználását, továbbá áfa-visszaigénylés és állami finanszírozás terheinek korlátozását javasoltuk; míg a kis- és középvállalkozások kedvezményes hitelkeretére pedig 30 milliárdot akként, hogy ennek legalább felét az agrárszektorra kelljen fordítani. Ezt elutasították.

Ezt követõen, egy hónappal késõbb terjesztettük be a H/2062. számú országgyûlési határozati javaslatot, amely most már az 1996. évi privatizációs bevételek felhasználására vonatkozott; de azért említettem meg a másikat is, miután a '95. évi bevételt illetõen már elõre, '96-ra is együttesen kerültek felszámításra a költségek. Itt az M5-ös autópálya gyorsított ütemû építését javasoltuk, és indítványoztuk... (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap