Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Természetesen a Független Kisgazdapárt frakciójában történt tárgyalás és komoly megfontolások alapján terjesztette be ezt a képviselõi önálló indítványt dr. Torgyán József frakcióvezetõ úr. Mi igenis nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy a privatizációs bevétel egy jelentõs részébõl munkahelyteremtésre, valamint a gazdasági helyzet ellehetetlenülését megakadályozó belsõ intézkedésekre kerüljön sor.

Tudomásom szerint - és azt hiszem, jól tudom - nemcsak a Független Kisgazdapárt az, amely a legerõsebben és legegységesebben állt ki e mellett az elképzelés mellett; sok támogatóra talált, még a tisztelt nagyobbik kormánypárt jelentõs képviselõi közül is sok képviselõ vitatta ezt, és nagyon sokan döntöttek úgy, a tisztelt MSZP-s képviselõtársaim közül azok, akiknek szociális érzékenységük van, akik szükségesnek tartanák a munkahelyteremtést, azt, hogy az autópályák minél jobban épüljenek meg - akik szükségesnek tartanák ezeket a dolgokat -, azok is e mellé az elv mellé álltak, és ebben nagy vita volt önöknél is.

A Független Kisgazdapártnál természetesen ebbõl nem volt vita, mert mi azt mondottuk, hogy a végén oda jutunk, hogy a privatizációs bevételek elfogynak, és "se pénz, se posztó", tehát nem lesz végeredményben semmi elõrelépés, nem lesz pénze az államháztartásnak, a költségvetésnek, és minden marad olyan állapotban, amely lassan már tarthatatlanná válik - és az utolsó tartalékainkat is elfecséreljük. Ezért ez a javaslat lényege; nagyon sajnáltam, hogy többen nem csatlakoztak, de remélem, majd a szavazásnál (Az elnök a csengõ megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.), és remélem, amikor majd napirendre veszi a Ház, akkor érvényesülni fog a józan ész és a jóindulat. (Az elnök a csengõ újbóli megkocogtatásával jelzi az idõkeret lejártát.)

Elõre várjuk a jóindulatot és a jó szavazást. Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap