Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót. Nagyon röviden válaszolnék a két kormánypárti képviselõ úrnak.

Juhász Pál képviselõ úr is részt vesz a mezõgazdasági bizottság idõnkénti albizottsági ülésein, ismeri, milyen az, amikor pár képviselõ egy-két szakértõvel összejön. Egyáltalán nincs lehetõség arra - amit õ elmondott -, hogy ott a magyar mezõgazdaság sorskérdésérõl - mert én annak tartom -, a több mint száz állami gazdaság több tízmilliárd forint értékû vagyonának a sorsáról beszéljünk, fõleg érdemben.

Puch László képviselõ úrnak pedig azt tudom mondani, hogy nagyon sok iratot nem adnak ki. Nagyon sok parlamenti vizsgálóbizottság felállt, ennek ellenére hosszú hónapok vagy talán már évek óta eltussolták az ügyeket, érdemben nem történt semmi. Mégis indokoltnak tartanám itt is egy vizsgálóbizottság felállítását, mert nagyon sok hivatalos szerv megállapította, hogy jogosulatlan E-hitel felhasználásával történt a privatizálás. Nagyon fontos a parlamenti nyilvánosság ereje, és egy parlamenti vizsgálóbizottság, amely jogosítványokkal rendelkezik, nagyon sok esetben konkrét tényfeltáró munkát tudna végezni. S higgye el, Puch képviselõtársam, önt is és a többi tisztelt kormánypárti képviselõt is nagyon sokan megkeresték egyéni választókerületében, nemcsak bennünket, ellenzéki képviselõket.

Ezért kérem, hogy a tényfeltárás érdekében egyszer álljanak a tükör elé, és tartsák be, amit három vagy négy évvel ezelõtt a választásokkor ígértek. Ha önök tiszták - mert '94 elõtt történtek ezek a privatizációs visszaélések -, akkor mi zavarja önöket? Talán az, hogy önök ugyanazt folytatták, vagy az önök kedvezményezett körei sokkal mélyebben nyúltak bele a privatizációs visszaélések csatornáiba? Sajnos a társadalom feltételezi, hogy ez történt.

Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap