Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Azzal, hogy személyes érintettség címén szót adtam a képviselõ úrnak, Eörsi Mátyás elõzõ és mostani szavai alapján az ügyet lezártnak tekintem, és nem kívánok másnak ebben a témában szót adni. (Szórványos taps. - Közbeszólások: Szavazni kellene!)

Megadom viszont a szót Lányi Zsolt képviselõ úrnak... (Folyamatos zaj.) Meg fogom adni majd a szót Lányi képviselõ úrnak, aki a Kisgazdapárt képviselõcsoportjának szavazatát fogja indokolni. (Zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Mivel az elõterjesztéshez senki nem nyújtott be módosító indítványt, a határozathozatal egyetlen döntést igényel. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság között Párizsban, 1995. március 19-én aláírt, a jószomszédi kapcsolatokról és a baráti együttmûködésrõl szóló szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 210 igen szavazattal, 77 ellenszavazattal és 2 tartózkodással a törvényjavaslatot elfogadta.

Megkérem képviselõtársaimat (Általános zaj. - Balsay István: Pártfegyelem!), hogy foglalják el helyüket!

Megadom a szót Csapody Miklós képviselõ úrnak, aki elõre írásban jelezte, hogy õ kívánja az MDF képviselõcsoportjának szavazatát indokolni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap