Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Én is köszönöm. Kérdezem, hogy a többi frakció kívánja-e szavazatát indokolni. (Senki sem jelentkezik.)

Mivel jelzés nem érkezett, soron következik a Magyar Köztársaság Országgyûlésének Házszabályáról szóló 46/1994. (IX. 30.) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat záróvitája és zárószavazása. Dr. Bihari Mihály úr önálló indítványát H/4159. számon, az egységes javaslatot H/4159/12. számon kapták kézhez. Felhívom figyelmüket, hogy az országgyûlési határozati javaslat elfogadásához a jelen lévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának igen szavazata szükséges.

A Házszabály 107. § (1) bekezdése alapján módosító javaslatok kerülnek benyújtásra, errõl az alkotmányügyi bizottság ajánlást készített H/4159/15. számon. Most megkérdezem dr. Hack Péter urat, az alkotmányügyi bizottság elnökét, hogy kívánja-e a módosító javaslatokat szóban is indokolni. (Dr. Hack Péter: Nem.) Jelezte, hogy nem kívánja szóban indokolni.

A Házszabály szerint a záróvitában a részletes vitára vonatkozó rendelkezéseket alkalmazzuk. Mivel az ajánlás három módosító javaslatot tartalmaz, ezeknek a vitáját külön-külön fogom megnyitni.

Kérdezem, hogy kíván-e valaki szólni az ajánlás 1. számú pontjához, mely az egységes javaslat 1. §-ában az országgyûlési határozat 130. § (2) bekezdés kiegészítését javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett. Tisztelt Országgyûlés, a vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 2. számú pontjához, mely az egységes javaslat 1. §-ában az országgyûlési határozat 131/A § (4) bekezdés a) pontja kiegészítését javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés itt sem érkezett, a vita e szakaszát is lezárom.

Most kérdezem, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3. számú pontjához, mely az egységes javaslat 1. §-ában az országgyûlési határozat 131/E § (2) bekezdés módosítását javasolja. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nem érkezett, ezért a vita e szakaszát és a záróvita egészét is lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról történõ határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a H/4159/15. számú ajánlás 1-3. számú pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 235 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 24 tartózkodással a módosító javaslatokat elfogadta.

Most az országgyûlési határozati javaslat egészérõl határozunk. A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében most megadom a szót Avarkeszi Dezsõ úrnak, az Igazságügyi Minisztérium politikai llamtitkárának, aki ismerteti a kormány álláspontját.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap