Avarkeszi Dezsõ Tartalom Elõzõ Következõ

DR. AVARKESZI DEZSÕ igazságügy-minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Úgy látszik, mégsem volt teljesen világos, amit az elõbb mondtam, képviselõ asszony. A törvényjavaslat elõkészítése során senki nem javasolta, hogy ezt a kérdést szabályozzuk a törvényjavaslatban. Vagy azért nem, mert sértõdésbõl, vagy egyéb okból nem vettek részt az elõkészítésben, vagy mert nem volt ilyen szándékuk az elõkészítésben részt vevõ pártoknak.

Ehhez képest maga az elõterjesztés sem tartalmazott ilyen javaslatot. A Házszabály szerint az elõterjesztõnek nincs is joga, hogy módosító indítványt nyújtson be. Nyilván e miatt a kérdés miatt nem fogja a kormány visszavonni a javaslatát. Egyébként egyéb okból sem szándékozzuk visszavonni, bár erre néhány ellenzéki képviselõ a vitában felszólította a kormányt, már csak az Alkotmánybíróság által megszabott határidõ miatt sem kívánjuk visszavonni.

Arról pedig én nem tudok nyilatkozni, hogy egy, még el nem készített esetleges módosító indítványt a kormány fog-e majd támogatni. Ha lesz ilyen módosító indítvány, nyilván a bizottsági vitában arról már ki fogjuk fejteni véleményünket.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap