Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt nevében ezen a héten hétfõi napon ugyanezt a témát vetettem fel, és örülök neki, hogy ismét szóba került, hiszen azon a napon került sor erre a nagygyûlésre, ahol az érintett érdekképviseleti szervezetek megszólaltak. Mi is a kormány figyelmébe ajánljuk mindazokat a szempontokat, amelyeket ez a nagygyûlés felhívás formájában megfogalmazott. Emlékeztetek rá, hogy ez a nagygyûlés egy sorozat vége volt. Ez a sorozat még február 24-én kezdõdött Csongrádon, és regionális gyûlések után ez egy ilyen összegzõ, záró nagygyûlés volt.

Szeretném újra felhívni a figyelmet a kisvállalkozások drámai helyzetére, elsõsorban arra, hogy nagyon ötletszerû és cikcakkos a szabályozás, és így nem lehet igazán gazdálkodni. Ezt meg kell szüntetni.

Szeretném felhívni a figyelmet arra is, hogy túlzott az adminisztráció.

Harmadik pontként pedig kiemelendõ, hogy túlzottak azok a terhek - elsõsorban a társadalombiztosítási járulék terén -, amelyekkel meg vannak terhelve, és akadályozza a kibontakozásukat.

Mi úgy véljük, hogy akkor, amikor a kormány a makromutatók alapján bizonyos optimizmust sugároz, mindenképpen hozzá kell tennünk újólag is, hogy a kisvállalkozások megfelelõ mûködése nélkül nem létezik gazdasági elõrehaladás. Ez egy olyan alaptétel, amelyet minden gazdaságpolitikusnak figyelembe kell venni.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap