Csákabonyi Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Amikor benyomtam a gombot, nem tudtam, hogy Kónya képviselõ úr itt a végén majd megpróbálja a törvénykezés és a törvényhozás közötti különbözetet megmagyarázni nekünk, illetõleg feloldani azt az ellentmondást, ami végigkísérte a felszólalását. Szerény ismereteim szerint a törvényhozás az Országgyûlésben folyik, a törvénykezés pedig az alkalmazás során, jelesül a bíróságok elõtt folyik, tehát éppen fordítva van, mint ahogy képviselõ úr itt használta. (Közbeszólások: Nem!) A végén mondta jól, úgy értettem. Ez egy lényegtelen észrevétel.

A lényeg az, amit a négyszintû bíróságokkal kapcsolatosan vetett fel a képviselõ úr. Azt mondta, hogy az nem oldja meg az ügyeket, hanem csak bonyolultabbá teszi õket. Megítélésem szerint nem a négyszintû rendszer teszi bonyolultabbá az ügyeket, hanem maga az élet. Inkább azt lehetett volna talán bõvebben kifejteni, mert itt arra célzott a képviselõ úr, hogy elhúzza az ügyek megoldását, de bonyolultabbá semmiképpen nem teszi. Sõt, éppen a megfelelõ hatáskörök újraosztásán keresztül fogja meggyorsítani az ügyeket, természetesen nem egyik napról a másikra, hanem néhány év múlva, amikor a reformintézményei a megfelelõ célnak megfelelõen fognak majd mûködni és dolgozni.

Egyébként a reform elõkészítésével és szükségességével kapcsolatban Solt elnök úr nagyon magvas és nagyon megszívlelendõ felszólalásában mondott el olyan dolgokat, amelyek, azt hiszem, hogy valamennyiünknek válaszul szolgálhatnak ezzel kapcsolatban.

Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Honlap